søndag den 18. juli 2010

Para-waiting++ på Vestkysten

Er lige landet hjemme efter en skøn heldags søndags paratur på Vestkysten. Vejrudsigten havde spået stik vestlig vind på 5-8 m/s fra midt på natten, indtil sidst på eftermiddagen hvor den ville dreje lidt sydligt og tiltage en smule.
Det gav jo rigelig anledning til en tur op langs Vestkysten og se på flyveforholdene ;). Dagen bød på en del para-waiting, men også nye erfaringer og møde med nye para-folk.

Jeg startede tidligt ud hjemmefra (var med tog fra Esbjerg kl 6.56...), og stødte til chefinstruktøren (herr. Michael) i Varde, hvor vi fortsatte i bil mod først Nymindegab og derefter Bjerregård. Begge steder var vinden i omegnen af 10 m/s i snit og op mod 13 m/s i stødene, som lige er i overkanten til at flyve på. Vi tog en slapper, tog Thorsten med familie og Jan i audiens, og håbede så ellers på afløjning.

Imens havde vi gang i trænerskærmen på jorden, og indimellem testede Michael om det nu kunne passe at han ikke skulle flyve.

Træneren og jeg i nogenlunde symbiose.
Flere billeder i facebook facebook galleriet.

Over middag vendte vi næsen mod Gulebjerg, hvor vi vidste der sad et hold Vingesusere (paragliderklub fra Østkysten). Her var vindforholdene de samme, så vi chillede lidt mere i nyt selskab, indtil Jan pludseligt og meget resolut tog hans skærm og kastede sig i luften. Så kunne der flyves!
Vinden var noget turbulent, og ikke rookie-egnet, så jeg fik en god og svedig omgang groundhandling med stor skærm, Michael og Jan fik en gang god flyv og de lidt mere rutinerede elever fra Vingesus (pixs her og her) fik noget hang over skrænten.


Jan over Gulebjerg.
Flere billeder i facebook facebook galleriet.


Henad klokken 17 var vinden dog løjet så meget, at der ikke var meget mere at komme efter, og OP87 tøffede hjemad.

Glæder mig som et barn til at prøve noget rigtig hang, på næste tur, forhåbentlig!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Alle meninger er valide, bare kom med dem...